16. ročník soutěže Regionální potravina je ve Středočeském kraji v plném proudu. Hodnotitelská komise se sešla 11. června 2025 v Praze a vybírala z celkem 182 výrobků od 42 místních producentů.

Na základě posouzení kvality, regionálního původu a způsobu zpracování byly navrženy k ocenění tyto výrobky:

  1. UZENÉ KACHNÍ PRSO – FIALA Milovice s.r.o.
  2. DANČÍ BURGER S BAREVNÝM PEPŘEM – Robert Parus, Nosálov (RODINNÁ FARMA PARUSOVI)
  3. ČERSTVÝ KOZÍ SÝR PŘÍRODNÍ – Pavel Adam, Žilina (ADAMŮV STATEK)
  4. ZAKYSANÉ MLÉKO – Martin Homola, Běleč (FARMA HOMOLKA BĚLEČ)
  5. KOLÁČ TVAROHOVÝ – Romana Kočová, Kozmice (PANÍ KOLÁČKOVÁ)
  6. KATEGORIE NEBYLA VYHLÁŠENA
  7. SIRUPY OD SEJKORKY – LEVANDULOVÝ – Martina Koníčková, Bašť (SIRUPY OD SEJKORKY)
  8. CHILLI PASTA – ČERVENÉ HABANERO – Palíto Family s.r.o. (PALÍTO.CZ – EXPERTI NA CHILLI)
  9. MODRÝ MÁK V PRESU – Rodinná lisovna s.r.o. (V PRESU)