16. ročník soutěže Regionální potravina je ve Středočeském kraji v plném proudu. Hodnotitelská komise se sešla 11. června 2025 v Praze a vybírala z celkem 182 výrobků od 42 místních producentů.
Na základě posouzení kvality, regionálního původu a způsobu zpracování byly navrženy k ocenění tyto výrobky:
- UZENÉ KACHNÍ PRSO – FIALA Milovice s.r.o.
- DANČÍ BURGER S BAREVNÝM PEPŘEM – Robert Parus, Nosálov (RODINNÁ FARMA PARUSOVI)
- ČERSTVÝ KOZÍ SÝR PŘÍRODNÍ – Pavel Adam, Žilina (ADAMŮV STATEK)
- ZAKYSANÉ MLÉKO – Martin Homola, Běleč (FARMA HOMOLKA BĚLEČ)
- KOLÁČ TVAROHOVÝ – Romana Kočová, Kozmice (PANÍ KOLÁČKOVÁ)
- KATEGORIE NEBYLA VYHLÁŠENA
- SIRUPY OD SEJKORKY – LEVANDULOVÝ – Martina Koníčková, Bašť (SIRUPY OD SEJKORKY)
- CHILLI PASTA – ČERVENÉ HABANERO – Palíto Family s.r.o. (PALÍTO.CZ – EXPERTI NA CHILLI)
- MODRÝ MÁK V PRESU – Rodinná lisovna s.r.o. (V PRESU)
