V Karlovarském kraji odstartoval 15. ročník soutěže o prestižní značku Regionální potravina. V kraji se ucházelo 80 výrobků od 18 místních výrobců. Nejsilněji zastoupenou kategorii Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy ovládla KACHNA S DROBY od ZEPHYR Františkovy Lázně, s.r.o.

Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Karlovarském kraje pro rok 2023 těmto výrobkům:

BUBLAVSKÉ BOŽSKÉ UZENÉ HOVĚZÍ – Farma Bublava, s.r.o.
KACHNA S DROBY – ZEPHYR Františkovy Lázně, s.r.o.
ČERSTVÝ BIO SÝR BYLINKA – Belina s.r.o.
BIO SMETANA – Ing. Jiří Kubernát, Děpoltovice
CHLÉB “FARMÁŘ” – Lenka Bezděková, Kynšperk nad Ohří
VĚNEČEK SE ŽLOUTKOVÝM KRÉMEM – Jana Bystřická, Nová Role
11 SVĚTLÝ LEŽÁK KRUŠNOHOR – PIVOVAR KRUŠNOHOR s.r.o.
VÝHONKY HRÁŠKU – IT Brains s.r.o.
Medový krém UTRPENCI – Roman Krčma, Karlovy Vary