V Karlovarském kraji odstartoval 14. ročník soutěže o prestižní značku Regionální potravina. V kraji se ucházelo 76 výrobků od 18 místních výrobců. Nejsilněji zastoupenou kategorii Pekařské výrobky včetně těstovin ovládla Houska pletená z Pekařství Kováč.

Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Karlovarském kraje pro rok 2023 těmto výrobkům:

RETRO PAŠTIKA od Josef Pelant, Andělská Hora
HOVĚZÍ – T-bone steak od Statek Hlinky s.r.o.
BIO tvaroh od Belina s.r.o.
Kozí BIO mléko od Marie Květoňová, Útvina
Houska pletená od Lenka Bezděková, Kynšperk nad Ohří
Mechový dortík od Lucie Zlámalíková, Karlovy Vary – Stará Role
RUDOHOR DUKÁT 12° PRÉMIOVÝ SVĚTLÝ LEŽÁK od Pivovar Rudohor s.r.o.
Žlutické sušené VIŠNĚ od REGENT PLUS Žlutice spol. s r.o.
Medový krém Meruňka od Miroslav Dimo, Verušičky