AKCE 2025

Velikonoční trh v klášteře
12. 04.
08:00 – 13:00
Broumov - Broumovský klášter
Velikonoční jarmark
13. 04.
11:00 – 16:00
Hoříněves - náves
Rokytnické farmářské trhy - Velikonoční trhy
19. 04.
09:00 – 13:00
Rokytnice v Orlických horách - náměstí T.G.Masaryka
XIV. Mlékosrbský jarmark
17. 05.
09:00 – 16:00
Mlékosrby - u Obecní hospody
Festival Královéhradeckého kraje s Letním koncertem Rádia Blaník
06. 06.
13:00 – 21:00
Hradec Králové - Tylovo nábřeží
Lázeňský jarmark
07. 06.
10:00 – 16:00
Malé lázně Běloves
Farmářské trhy
21. 06.
08:00 – 12:00
Hradec Králové - Tylovo nábřeží
Farmářské trhy
25. 06.
08:00 – 15:00
Dvůr Králové nad Labem - náměstí T. G. Masaryka
Řemeslné trhy na kolonádě
19. 07.
10:30 – 16:30
Janské Lázně - kolonáda
Řemeslné trhy na kolonádě
20. 07.
10:30 – 16:30
Janské Lázně - kolonáda
Pouťový jarmark
02. 08.
10:00 – 18:00
Libčany - areál fotbalového hřiště
Olympiáda pro starší a dříve narozené
04. 09.
12:00 – 17:00
Areál TJ Sokol Havlovice
Dožínky v Ratibořicích
20. 09.
10:00 – 16:00
Ratibořice - Babiččino údolí
Poznej svého farmáře
21. 09.
09:00 – 15:00
Rokytnice v Orlických horách - náměstí T.G.Masaryka
Slavnosti holovouských malináčů
04. 10.
13:00 – 18:00
Holovousy - náves

Soutěž Regionální potravina

Značku Regionální potravina uděluje každoročně Ministerstvo zemědělství nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí vkrajských soutěžích. Cílem je podpořit domácí producenty lokálních potravin a motivovat zákazníky k jejich vyhledávání na pultech obchodů, na farmářských trzích či přímo u výrobců. Soutěž o značku Regionální potravina je vyhlašována jednou ročně ve 13 krajích České republiky. Přihlášený zemědělský nebo potravinářský výrobek musí být vyroben v příslušném regionu a ze surovin dané oblasti, ve kterém je ocenění udělováno. Toto prestižní ocenění je garancí původu surovin, kvality a poctivé práce a výroby. 

Kategorie

  1. Masné výrobky tepelně opracované 
  2. Masné výrobky tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy, čerstvé maso a masné polotovary
  3. Sýry včetně tvarohu 
  4. Mléčné výrobky ostatní 
  5. Pekařské výrobky včetně těstovin
  6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek 
  7. Nápoje
  8. Ovoce a zelenina ve zpracované nebo čerstvé formě
  9. Ostatní

Pro výrobce

Pokud jste regionální výrobce a uvažujete o přihlášení do soutěže o značku Regionální potravina, stačí splnit následující podmínky:

  • Váš výrobek musí být vyroben v Královéhradeckém kraji.
  • Obsahuje minimálně 70 % surovin z Královéhradeckého kraje, nebo pokud to z objektivních důvodů není možné, je nutné doložit, proč některé suroviny pochází z jiné části České republiky.
  • Hlavní surovina musí být ze 100 % tuzemského původu.
  • Maximální počet zaměstnanců ve firmě je 250.

Pokud splňujete tyto podmínky, máte skvělou příležitost se přihlásit a získat prestižní značku Regionální potravina!

S přihláškami Vám rádi pomůžeme!

  • Možnost účasti až na 15 prezentačních akcích po KHK se zajištěným prodejním místem, nůžkovým stanem s bannerem (logo a název výrobce), pultem s ubrusem a el. přípojkou.
  • Účast v pořadu Kluci v Akci nebo Herbář
  • Prezentace oceněného výrobku na prezentačních akcích.
  • Možnost účasti na veletrzích a výstavách (Země živitelka, Vinobraní na Pražském hradě atd.)
  • Letáky k oceněnému výrobku a samolepky s logem RP.
  • Prezentace výrobků na vybraných akcích organizovaných společností FESTING s.r.o.
  • Výrobky budou nakupovány na catering nebo do dárkových balíčků připravovaných na zakázku pro klienty společnosti FESTING. s.r.o.

Pokud máte zájem přihlásit svůj výrobek, vyplňte kontaktní formulář nebo nás kontaktujte e-mailem či telefonicky.

Lukáš Vacek

Kateřina Papíková

FESTING s.r.o.

Škroupova 957/4
500 02 Hradec Králové
potravinahradec@festing.cz
IČ: 42196345, DIČ: CZ42196345
Bankovní spojení: ČSOB Hradec Králové
č.ú. 222909252/0300
Společnost vedená u KS HK, vložka C, oddíl 1210

Sledujte nás na sociálních sítích