
AKCE 2025
Velikonoční trh v klášteře
12. 04.
08:00 – 13:00
Broumov - Broumovský klášter
Velikonoční jarmark
13. 04.
11:00 – 16:00
Hoříněves - náves
Rokytnické farmářské trhy - Velikonoční trhy
19. 04.
09:00 – 13:00
Rokytnice v Orlických horách - náměstí T.G.Masaryka
XIV. Mlékosrbský jarmark
17. 05.
09:00 – 16:00
Mlékosrby - u Obecní hospody
Festival Královéhradeckého kraje s Letním koncertem Rádia Blaník
06. 06.
13:00 – 21:00
Hradec Králové - Tylovo nábřeží
Lázeňský jarmark
07. 06.
10:00 – 16:00
Malé lázně Běloves
Farmářské trhy
21. 06.
08:00 – 12:00
Hradec Králové - Tylovo nábřeží
Farmářské trhy
25. 06.
08:00 – 15:00
Dvůr Králové nad Labem - náměstí T. G. Masaryka
Řemeslné trhy na kolonádě
19. 07.
10:30 – 16:30
Janské Lázně - kolonáda
Řemeslné trhy na kolonádě
20. 07.
10:30 – 16:30
Janské Lázně - kolonáda
Pouťový jarmark
02. 08.
10:00 – 18:00
Libčany - areál fotbalového hřiště
Olympiáda pro starší a dříve narozené
04. 09.
12:00 – 17:00
Areál TJ Sokol Havlovice
Dožínky v Ratibořicích
20. 09.
10:00 – 16:00
Ratibořice - Babiččino údolí
Poznej svého farmáře
21. 09.
09:00 – 15:00
Rokytnice v Orlických horách - náměstí T.G.Masaryka
Slavnosti holovouských malináčů
04. 10.
13:00 – 18:00
Holovousy - náves
AKTUALITY
DOKUMENTY KE STAŽENÍ
DŮLEŽITÉ INFORMACE
Soutěž Regionální potravina
Značku Regionální potravina uděluje každoročně Ministerstvo zemědělství nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí vkrajských soutěžích. Cílem je podpořit domácí producenty lokálních potravin a motivovat zákazníky k jejich vyhledávání na pultech obchodů, na farmářských trzích či přímo u výrobců.
Soutěž o značku Regionální potravina je vyhlašována jednou ročně ve 13 krajích České republiky. Přihlášený zemědělský nebo potravinářský výrobek musí být vyroben v příslušném regionu a ze surovin dané oblasti, ve kterém je ocenění udělováno. Toto prestižní ocenění je garancí původu surovin, kvality a poctivé práce a výroby.
Kategorie
- Masné výrobky tepelně opracované
- Masné výrobky tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy, čerstvé maso a masné polotovary
- Sýry včetně tvarohu
- Mléčné výrobky ostatní
- Pekařské výrobky včetně těstovin
- Cukrářské výrobky včetně cukrovinek
- Nápoje
- Ovoce a zelenina ve zpracované nebo čerstvé formě
- Ostatní
Pro výrobce
Pokud jste regionální výrobce a uvažujete o přihlášení do soutěže o značku Regionální potravina, stačí splnit následující podmínky:
- Váš výrobek musí být vyroben v Královéhradeckém kraji.
- Obsahuje minimálně 70 % surovin z Královéhradeckého kraje, nebo pokud to z objektivních důvodů není možné, je nutné doložit, proč některé suroviny pochází z jiné části České republiky.
- Hlavní surovina musí být ze 100 % tuzemského původu.
- Maximální počet zaměstnanců ve firmě je 250.
Pokud splňujete tyto podmínky, máte skvělou příležitost se přihlásit a získat prestižní značku Regionální potravina!
S přihláškami Vám rádi pomůžeme!


- Možnost účasti až na 15 prezentačních akcích po KHK se zajištěným prodejním místem, nůžkovým stanem s bannerem (logo a název výrobce), pultem s ubrusem a el. přípojkou.
- Účast v pořadu Kluci v Akci nebo Herbář
- Prezentace oceněného výrobku na prezentačních akcích.
- Možnost účasti na veletrzích a výstavách (Země živitelka, Vinobraní na Pražském hradě atd.)
- Letáky k oceněnému výrobku a samolepky s logem RP.
- Prezentace výrobků na vybraných akcích organizovaných společností FESTING s.r.o.
- Výrobky budou nakupovány na catering nebo do dárkových balíčků připravovaných na zakázku pro klienty společnosti FESTING. s.r.o.
Pokud máte zájem přihlásit svůj výrobek, vyplňte kontaktní formulář nebo nás kontaktujte e-mailem či telefonicky.
Lukáš Vacek
- +420 602 252 242
- vacek@festing.cz
- datovka: ysm5k2n
Kateřina Papíková
- +420 604 427 860
- papikova@festing.cz

FESTING s.r.o.
Škroupova 957/4
500 02 Hradec Králové
potravinahradec@festing.cz
IČ: 42196345, DIČ: CZ42196345
Bankovní spojení: ČSOB Hradec Králové
č.ú. 222909252/0300
Společnost vedená u KS HK, vložka C, oddíl 1210