Ve Zlínském kraji odstartoval 14. ročník soutěže o prestižní značku Regionální potravina. V kraji se ucházelo 144 výrobků od 37 místních výrobců. Nejsilněji zastoupenou kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoje ovládl HOSTĚTÍNSKÝ MOŠT JABLKO MERUŇKA SELSKÝ z HOSTĚTÍNSKÝ MOŠT.

Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Zlínského kraje pro rok 2023 těmto výrobkům:

Tlačenka výběrová od VOMA, s.r.o.
Bio Vepřové trhané maso od Řeznictví U Kusáků s.r.o.
NITĚ Z FARMY od FARMA-ZPZ s.r.o.
SMETANA ke šlehání od Ing. Petr Šobáň, Vlčnov
Křupák s žitnou kaší a kmínem od Radek Císař, Lubná
VALAŠSKÝ MAKOVÝ od Rožnovské pivní lázně s.r.o.
HOSTĚTÍNSKÝ MOŠT JABLKO MERUŇKA SELSKÝ od Moštárna Hostětín s.r.o.
Červená řepa s křenem v kořeněném sladkokyselém nálevu od Jan Plšek, Fryšták
Svíčková s hovězím od Mgr. Petra Strnad, Zlín