Tisková zpráva k přesunutí 8. ročníku Kunětického vinobraní

Vážení návštěvníci Kunětického vinobraní,

s lítostí Vám musíme oznámit, že letošní 8. ročník Kunětického vinobraní v plánovaném termínu 19.9. 2020 jsme museli přesunout, z důvodu přetrvávajících omezení ohledně pořádání akcí a nepříznivé epidemiologické situace na území ČR, na příští rok, konkrétně na 18.9. 2021.

Po dlouhých měsících, kdy jsme pravidelně řešili zda akci uspořádat či nikoliv, jsme dnes dospěli k definitivnímu rozhodnutí a to akci nepořádat a přesunout aktuální ročník na příští rok.

Je nám to moc líto, ale vzhledem k současné situaci, kdy nevíme dne ani hodiny, kdy se akce omezí ještě více než jsou aktuálně, případně úplně zakážou. Rozhodně nechceme riskovat zdraví vaše, vinařů a ostatních stánkařů a ani to naše.

Aktuálně tedy platí, že je možné pořádat akce do 1 000 účastníků (ve stejný čas na jednom místě), příp. do 5 000 lidí, avšak rozdělených do 5 oddělených sektorů, s vlastním zázemím a stánky, po 1 000 účastnících. Výhled na září tak, jak jej prezentují vládní představitelé, sice může, za příznivé epidemiologické situace, znamenat zvýšení celkového počtu návštěvníků až na 10 000 osob, avšak zůstává podmínka zachování sektorů a toho, že by návštěvníci mezi jednotlivými sektory nesměli přecházet, což je pro pořádání Kunětického vinobraní nemyslitelné, nedokážeme si představit, jak by za takovýchto podmínek mohla akce proběhnout, aby jsme vína a jiné výrobky mohli nabídnout všem návštěvníkům.

Do poslední chvíle jsme věřili, že se opatření rozvolní, bohužel se ale situace nevyvíjí ideálně a předpoklad zmírnění opatření v době konání akce není, ba naopak. Byli bychom neradi, kdybychom museli do akce zasáhnout takovým způsobem, že by klesla na kvalitě a tradici, s kterou je pořádána.

Doufáme, že naše rozhodnutí pochopíte a zachováte nám i nadále svou přízeň.

Všem přejeme pevné zdraví a doufáme, že příští rok se všichni sejdeme na Kunětické hoře.

Další informace naleznete v přiložené Tiskové zprávě.

Tým pořadatelů F E S T I N G, s.r.o.

• Nadpis formuláře

Text formuláře