Tisková zpráva k opakovanému přesunutí 8. ročníku Kunětického vinobraní

Vážení příznivci Kunětického vinobraní,
s velkou lítostí vám i v letošním roce musíme oznámit , že se ani 8. ročník tradiční akce “Kunětické vinobraní”, pořádaný v nádherném prostředí Státního hradu Kunětická hora, neuskuteční.
Věřte nám, že jde o jedno z nejtěžších rozhodnutí v historii této akce.
Přestože se situace ohledně COVID-19 v naší republice velmi zlepšila, opatření se postupnými krůčky uvolňují a my se postupně vracíme do běžného života, nejsme schopni v tuto chvíli akci uspořádat.
Opravdu jsme věřili, že se letos na vinobraní všichni shledáme. Bohužel druhá vlna pandemie pozastavila veškeré přípravy. Důvodů bylo několik – nejistý vývoj situace a zbytečné vynakládání již tak omezených finančních prostředků.
Bohužel zlepšení a konkrétnější informace přišly později, než jsme očekávali. Za pořádáním akce jsou měsíce příprav a vyjednávání, takže v tuto pokročilou dobu již není v našich silách vinobraní, na které bychom mohli být hrdí a taky takové, na kterém by byli spokojeni všichni návštěvnici, vinaři, stánkaři nebo sponzoři, kteří se na akci finančně podílí, uskutečnit.
Bylo by velkým rizikem akci uspořádat, protože výsledek je v tomto ohledu nejistý, nehledě na fakt, že situace nebo opatření se můžou každou chvíli změnit a nás znovu vystavit do nepříjemné situace. Jsme si moc dobře vědomi, že letos to bude podruhé, co musíme vinobraní odložit, ale pevně věříme, že nás pochopíte a přízeň nám zachováte i nadále.
Přejeme si, aby se vinobraní v příštím roce už uskutečnilo bez jakýchkoliv problémů nebo omezení, a že se zase na Kunětické hoře sejdeme u sklenky dobrého vína.

Děkujeme za pochopení.

Za tým pořadatelů společnosti FESTING V Hradci Králové dne 30. 6. 2021