REGIONÁLNÍ POTRAVINA MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 2022

S příchodem jara opět odstartoval nový ročník soutěže o značku Regionální potravina. Hodnotitelské komise napříč republikou budou opět vybírat ty nejkvalitnější výrobky v jednotlivých kategoriích. Minulý ročník byl v mnohých číslech rekordní, například co do počtu přihlášených výrobků 1 576 výrobků.

(Od počátku soutěže v roce 2010 je toto číslo nejvyšší v historii)

Rostoucí počet přihlášených výrobků je známkou toho, že se každým rokem povědomí o soutěži šíří. Značka, Regionální potravina, kterou uděluje Ministerstvo zemědělství, tak nabývá na prestiži. Nejúspěšnějším krajem v počtu přihlášených byl vloni Ústecký kraj s celkem 203 výrobky, následoval Královohradecký a Zlínský kraj. Z celkového počtu všech přihlášených výrobků bylo oceněno pouze 110 výrobků od 108 výrobců, kde se 2 výrobcům podařilo získat ocenění rovnou ve dvou kategoriích zároveň. 

Píle, tvrdá práce, odříkání a láska k řemeslu, to je to, co spojuje výherce soutěže Regionální potravina a díky nim a jejich tvrdé práci se nám podařilo představit novou kampaň –,,To nejlepší ze sousedství“. Cílem bylo zachytit výherce soutěže Regionální potravina v jejich přirozeném prostředí a nechat je promluvit sami za sebe. Vzniklo mnoho zajímavých příběhů o jejich životních cestách, které představujeme v našich aktualitách - https://1url.cz/AKAaC.

V čem jsou výrobky s logem Regionální potravina na obalu výjimečné?

Kvalita, místní suroviny, tradiční receptura a výborná chuť

Zelenomodré logo Regionální potravina na obalech výrobků spotřebiteli zaručí, že produkt i suroviny použité při jeho výrobě pochází z domácí produkce. Produkt musí být vyroben na území kraje, ve kterém bylo ocenění uděleno, a ze surovin dané oblasti.

Díky krátkým distribučním cestám od výrobce ke spotřebiteli jsou tyto produkty čerstvější, mají lepší chuť i vůni. Potraviny dovezené ze zahraničí musí strávit dlouhou dobu na cestách. To neprospívá jejich čerstvosti a chuti a doprava ze vzdálených míst navíc zatěžuje životní prostředí.

Oceněné Regionální potraviny splňují ty nejpřísnější evropské i národní požadavky na kvalitu potravin. Domácí producenti jsou oproti dovozcům více vystaveni tlaku na kvalitu jak ze strany spotřebitelů, kteří jsou s nimi v bližším kontaktu, tak ze strany kontrolních inspekcí.

Výrobky oceněné značkou Regionální potravina prokazují jedinečnost v porovnání s běžnou produkcí dostupnou na trhu. Ať už se jedná o tradiční recepturu typickou pro daný kraj, originální výrobní postup nebo využití specifické regionální suroviny.

Kontaktní údaje

F E S T I N G , s.r.o.

Boleslavova 710/19, 709 00 Ostrava - Mariánské hory

ID datové schránky: ysm5k2n 

E: potravinaostrava@festing.cz

Fakturační adresa:
Škroupova 957/4, 500 02 Hradec Králové
IČ: 42196345, DIČ: CZ42196345
Bankovní spojení: ČSOB Hradec Králové, č.u. 222909252/0300
Společnost vedená u KS HK, vložka C, oddíl 1210

Kontaktujte nás

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely vyřešení vašeho dotazu.

Jsme tu pro Vás

Lukáš Vacek

Jednatel společnosti

Ing. Kateřina Papíková

Manažerka projektu

Beáta Zemanová

Manažerka projektu

Ing. Tomáš Papík

Manažer projektu

Plán prezentačních / prodejních akcí

V této kategorii nebyly nalezeny žádné akce.

Facebook