REGIONÁLNÍ POTRAVINA KARLOVARSKÉHO KRAJE 2022
S příchodem jara opět odstartoval nový ročník soutěže o značku Regionální potravina. Hodnotitelské komise napříč republikou budou opět vybírat ty nejkvalitnější výrobky v jednotlivých kategoriích. Minulý ročník byl v mnohých číslech rekordní, například co do počtu přihlášených výrobků 1 576 výrobků.

(Od počátku soutěže v roce 2010 je toto číslo nejvyšší v historii)
Rostoucí počet přihlášených výrobků je známkou toho, že se každým rokem povědomí o soutěži šíří. Značka, Regionální potravina, kterou uděluje Ministerstvo zemědělství, tak nabývá na prestiži. Nejúspěšnějším krajem v počtu přihlášených byl vloni Ústecký kraj s celkem 203 výrobky, následoval Královohradecký a Zlínský kraj. Z celkového počtu všech přihlášených výrobků bylo oceněno pouze 110 výrobků od 108 výrobců, kde se 2 výrobcům podařilo získat ocenění rovnou ve dvou kategoriích zároveň.

Píle, tvrdá práce, odříkání a láska k řemeslu, to je to, co spojuje výherce soutěže Regionální potravina a díky nim a jejich tvrdé práci se nám podařilo představit novou kampaň –,,To nejlepší ze sousedství“. Cílem bylo zachytit výherce soutěže Regionální potravina v jejich přirozeném prostředí a nechat je promluvit sami za sebe. Vzniklo mnoho zajímavých příběhů o jejich životních cestách, které představujeme v našich aktualitách - https://1url.cz/AKAaC.

V čem jsou výrobky s logem Regionální potravina na obalu výjimečné?
Kvalita, místní suroviny, tradiční receptura a výborná chuť
Zelenomodré logo Regionální potravina na obalech výrobků spotřebiteli zaručí, že produkt i suroviny použité při jeho výrobě pochází z domácí produkce. Produkt musí být vyroben na území kraje, ve kterém bylo ocenění uděleno, a ze surovin dané oblasti.
Díky krátkým distribučním cestám od výrobce ke spotřebiteli jsou tyto produkty čerstvější, mají lepší chuť i vůni. Potraviny dovezené ze zahraničí musí strávit dlouhou dobu na cestách. To neprospívá jejich čerstvosti a chuti a doprava ze vzdálených míst navíc zatěžuje životní prostředí.
Oceněné Regionální potraviny splňují ty nejpřísnější evropské i národní požadavky na kvalitu potravin. Domácí producenti jsou oproti dovozcům více vystaveni tlaku na kvalitu jak ze strany spotřebitelů, kteří jsou s nimi v bližším kontaktu, tak ze strany kontrolních inspekcí.
Výrobky oceněné značkou Regionální potravina prokazují jedinečnost v porovnání s běžnou produkcí dostupnou na trhu. Ať už se jedná o tradiční recepturu typickou pro daný kraj, originální výrobní postup nebo využití specifické regionální suroviny.
Dokumenty ke stažení
Kontaktní údaje
F E S T I N G , s.r.o.
U Farmy 30/11, Dolní Dvory, 350 02 Cheb
ID datové schránky: ysm5k2n
Fakturační adresa:
Škroupova 957/4, 500 02 Hradec Králové
IČ: 42196345, DIČ: CZ42196345
Bankovní spojení: ČSOB Hradec Králové, č.u. 222909252/0300
Společnost vedená u KS HK, vložka C, oddíl 1210
Kontaktujte nás
Jsme tu pro Vás

Lukáš Vacek

Ing. Kateřina Papíková

Ing. Tomáš Papík
