AKCE 2025

Carousel akcí
Velikonoční jarmark
19. 04.
8:00 – 15:00
Bohumín, náměstí Svobody
Ostrava žije vínem
10. 05.
12:00 – 18:00
Národní zemědělské muzeum Ostrava
Beskydský farmářský trh
22. 05.
8:00 – 13:00
Frýdek místek, náměstí Svobody v Místku
Novojičínský jarmark
23. 05.
8:00 – 15:00
Nový Jičín, Masarykovo náměstí
Havířovské farmářské trhy
13. 06.
8:00 – 14:00
Havířov, náměstí Republiky
Festival Půl talíře na Farmě Bezdínek
14. 06.
10:00 – 15:00
Dolní Lutyně, Farma Bezdínek
Farmářské trhy
18. 07.
8:00 – 13:00
Třinec, náměstí Svobody
Trhy, co se hledají
19. 07.
9:00 – 14:00
Ostrava, Havlíčkovo nábřeží
Pojez fest
09. 08.
10:00 – 18:00
Karlova Studánka, poblíž Lázeňského domu Libuše
Letní koncert Rádia Blaník s Regionální potravinou
29. 08.
14:00 – 21:00
Karviná, Masarykovo náměstí
Pojez fest
06. 09.
10:00 – 17:00
Ostravice, areál na Pile
Otické zelné slavnosti
13. 09.
10:00 – 16:00
Otice, obecní úřad
Beskydský farmářský trh
09. 10.
8:00 – 13:00
Frýdek místek, náměstí Svobody v Místku
Farmářské trhy
11. 10.
8:00 – 12:00
Ludgeřovice, u hřiště
Den stromů
19. 10.
13:00 – 17:00
Opava, Sady Svobody

Soutěž Regionální potravina

Značku Regionální potravina uděluje každoročně Ministerstvo zemědělství nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí vkrajských soutěžích. Cílem je podpořit domácí producenty lokálních potravin a motivovat zákazníky k jejich vyhledávání na pultech obchodů, na farmářských trzích či přímo u výrobců.

Soutěž o značku Regionální potravina je vyhlašována jednou ročně ve 13 krajích České republiky. Přihlášený zemědělský nebo potravinářský výrobek musí být vyroben v příslušném regionu a ze surovin dané oblasti, ve kterém je ocenění udělováno. Toto prestižní ocenění je garancí původu surovin, kvality a poctivé práce a výroby. 

Kategorie

  1. Masné výrobky tepelně opracované 
  2. Masné výrobky tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy, čerstvé maso a masné polotovary
  3. Sýry včetně tvarohu 
  4. Mléčné výrobky ostatní 
  5. Pekařské výrobky včetně těstovin
  6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek 
  7. Nápoje
  8. Ovoce a zelenina ve zpracované nebo čerstvé formě
  9. Ostatní

Pro výrobce

Pokud jste regionální výrobce a uvažujete o přihlášení do soutěže o značku Regionální potravina, stačí splnit následující podmínky:

  • Váš výrobek musí být vyroben v Moravskoslezském kraji.
  • Obsahuje minimálně 70 % surovin z Moravskoslezského kraje, nebo pokud to z objektivních důvodů není možné, je nutné doložit, proč některé suroviny pochází z jiné části České republiky.
  • Hlavní surovina musí být ze 100 % tuzemského původu.
  • Maximální počet zaměstnanců ve firmě je 250.

Pokud splňujete tyto podmínky, máte skvělou příležitost se přihlásit a získat prestižní značku Regionální potravina!

S přihláškami Vám rádi pomůžeme!

  • Možnost účasti až na 15 prezentačních akcích po MSK se zajištěným prodejním místem, nůžkovým stanem s bannerem (logo a název výrobce), pultem s ubrusem a el. přípojkou.
  • Účast v pořadu Kluci v Akci nebo Herbář
  • Prezentace oceněného výrobku na prezentačních akcích.
  • Možnost účasti na veletrzích a výstavách (Země živitelka, Vinobraní na Pražském hradě atd.)
  • Letáky k oceněnému výrobku a samolepky s logem RP.
  • Prezentace výrobků na vybraných akcích organizovaných společností FESTING s.r.o.
  • Výrobky budou nakupovány na catering nebo do dárkových balíčků připravovaných na zakázku pro klienty společnosti FESTING. s.r.o.

Pokud máte zájem přihlásit svůj výrobek, vyplňte kontaktní formulář nebo nás kontaktujte e-mailem či telefonicky.

Lukáš Vacek

Beáta Vojkůvková

FESTING s.r.o.

Škroupova 957/4, Hradec Králové potravinaostrava@festing.cz
IČ: 42196345, DIČ: CZ42196345
Bankovní spojení: ČSOB Hradec Králové
č.ú. 222909252/0300
Společnost vedená u KS HK, vložka C, oddíl 1210

Sledujte nás na sociálních sítích