V Pardubickém kraji odstartoval 14. ročník soutěže o prestižní značku Regionální potravina. V kraji se ucházelo 159 výrobků od 34 místních výrobců. Nejsilněji zastoupenou kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoje ovládl Kohout 13% z pivovaru Faltus.

Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Pardubického kraje pro rok 2023 těmto výrobkům:

SLOUPNICKÁ HOVĚZÍ ŠUNKA od ŘEZNICTVÍ SLOUPNICE s.r.o.
HLINECKÝ PŘEJETÝ SALÁM od Řeznictví Švanda s.r.o.
PERNŠTÝNSKÝ BOCHNÍK od Petr Souček, Pardubice
SLOUPNICKÁ A2 POMAZÁNKA ČESNEKOVÁ od Zemědělské družstvo se sídlem ve Sloupnici
ŽITNÝ BOCHNÍK S NASLADOVANOU KAŠÍ od Mgr. Tomáš Kroulík, Třibřichy
ŘEZY Z MEDU od Jana Vondroušová, Bukovka
KOHOUT 13% od ARMAT spol. s r.o.
BIO LEBEDA ZAHRADNÍ od Ing. Jitka Píchová, Horní Ředice
OSTRUŽINOVÝ SORBET S HRUŠKOVICÍ od Mgr. Monika Pavlisová, Kunětice