16. ročník soutěže Regionální potravina je v Moravskoslezském kraji v plném proudu. Hodnotitelská komise se sešla 29. dubna 2025 v Ostravě a vybírala z celkem 114 výrobků od 38 místních producentů.
Na základě posouzení kvality, regionálního původu a způsobu zpracování byly navrženy k ocenění tyto výrobky:
- KLOBÁSA DĚDY PILČÍKA – Řeznictví H + H, s.r.o.
- VYSOČINOVÁ KLOBÁSA – Řeznictví a uzenářství Latoň s.r.o.
- TAŽENÝ SÝR ŠPALÍČKY S OREGÁNEM BIO – Bc. Iveta Svobodová, Heřmanovice (FARMA BOVINE)
- LIGOTSKÁ STRAČENA – Ing. Aneta Struhalová, Komorní Lhotka (LIGOTSKÝ STATEK)
- SUŠENKY MEDOVÉ – Medoo Silesia s.r.o.
- ANDĚLSKÝ VĚTRNÍK – ADELUXAR s.r.o. (U BÍLÉHO ANDĚLA)
- SLEZSKÁ MEDOVINA – Mgr. Jaroslav Habura, Závada (VČELAŘSTVÍ HABUROVI)
- ZELIIIČKO ČERVENÉ S ŘEPOU, KŘENEM A JABLKEM – feed me s.r.o. (ZELIIIČKO)
- STAROSLEZSKÉ MAMINČINY PEČENÁČE – Karel Vaněk, Kravaře (RYBY Z KRAVAŘ)