16. ročník soutěže Regionální potravina je v Moravskoslezském kraji v plném proudu. Hodnotitelská komise se sešla 29. dubna 2025 v Ostravě a vybírala z celkem 114 výrobků od 38 místních producentů.

Na základě posouzení kvality, regionálního původu a způsobu zpracování byly navrženy k ocenění tyto výrobky:

  1. KLOBÁSA DĚDY PILČÍKA – Řeznictví H + H, s.r.o.
  2. VYSOČINOVÁ KLOBÁSA – Řeznictví a uzenářství Latoň s.r.o.
  3. TAŽENÝ SÝR ŠPALÍČKY S OREGÁNEM BIO – Bc. Iveta Svobodová, Heřmanovice (FARMA BOVINE)
  4. LIGOTSKÁ STRAČENA – Ing. Aneta Struhalová, Komorní Lhotka (LIGOTSKÝ STATEK)
  5. SUŠENKY MEDOVÉ – Medoo Silesia s.r.o.
  6. ANDĚLSKÝ VĚTRNÍK – ADELUXAR s.r.o. (U BÍLÉHO ANDĚLA)
  7. SLEZSKÁ MEDOVINA – Mgr. Jaroslav Habura, Závada (VČELAŘSTVÍ HABUROVI)
  8. ZELIIIČKO ČERVENÉ S ŘEPOU, KŘENEM A JABLKEM – feed me s.r.o. (ZELIIIČKO)
  9. STAROSLEZSKÉ MAMINČINY PEČENÁČE – Karel Vaněk, Kravaře (RYBY Z KRAVAŘ)