AKTUALITY

Značka Regionální potravina zná v Moravskoslezském kraji své nominanty

V Moravskoslezském kraji odstartoval 14. ročník soutěže o prestižní značku Regionální potravina. V kraji se ucházelo 148 výrobků od 40 místních výrobců. Nejsilněji zastoupenou kategorii Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě ovládlo Slezské zelí s červenou řepou z FOJTKA.

Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje pro rok 2023 těmto výrobkům:

Uzený bok s česnekovými floky od Řeznictví Tichý s.r.o.
Pštrosí filet od FARMA ORYX spol. s r.o.
Pařený sýr BIO BAZALKA od Bc. Iveta Svobodová, Heřmanovice
ČERSTVÉ KOZÍ MLÉKO od MVDr. Michaela Hlubková, Petřvald
Koláč Ali s makovou náplní od Alena Jurečková, Závada
Slezský medovník od Medoo Silesia s.r.o.
OGAR JEDENÁCTKA od Pivovar Ogar s.r.o.
Slezské zelí s červenou řepou od Jaroslava Fojtíková, Havířov
Kmín celý od Jaromír Kublák, Fryčovice

 

      14. 6. 2023

Byl vyhlášen 14. ročník soutěže Regionální potravina za Moravskoslezský kraj

Ministerstvo zemědělství České republiky a Státní zemědělský intervenční fond vyhlásili již 14. ročník soutěže Regionální potravina, která se i letos bude snažit najít nejlepší regionální výrobky a produkty v Moravskoslezském kraji, a to hned v devíti kategoriích. Koordinátorem bude i v letošním roce agentura FESTING s.r.o.

Všichni regionální výrobci, kteří splňují podmínky soutěže, se mohou až do 2. 6. 2023 do soutěže přihlásit na uvedené adrese či přes formulář na hlavní stránce.

      5. 5. 2023

Agentura FESTING s.r.o. bude koordinátorem soutěže Regionální potravina za Moravskoslezský kraj i v roce 2023 a 2024

Můžeme vám s radostí oznámit, že koordinátorem soutěže Regionální potravina v Moravskoslezském kraji bude pro následující dva roky opět agentura FESTING s.r.o. Společně se tak budeme snažit navázat na předchozí úspěšné ročníky a nalézt letošní adepty na ocenění touto značkou kvality. 14. ročník soutěže Regionální potravina pomalu startuje, sledujte nás, jakmile bude odstartováno, zveřejníme všechny informace!

      3. 3. 2023