V Moravskoslezském kraji odstartoval 14. ročník soutěže o prestižní značku Regionální potravina. V kraji se ucházelo 148 výrobků od 40 místních výrobců. Nejsilněji zastoupenou kategorii Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě ovládlo Slezské zelí s červenou řepou z FOJTKA.

Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje pro rok 2023 těmto výrobkům:

Uzený bok s česnekovými floky od Řeznictví Tichý s.r.o.
Pštrosí filet od FARMA ORYX spol. s r.o.
Pařený sýr BIO BAZALKA od Bc. Iveta Svobodová, Heřmanovice
ČERSTVÉ KOZÍ MLÉKO od MVDr. Michaela Hlubková, Petřvald
Koláč Ali s makovou náplní od Alena Jurečková, Závada
Slezský medovník od Medoo Silesia s.r.o.
OGAR JEDENÁCTKA od Pivovar Ogar s.r.o.
Slezské zelí s červenou řepou od Jaroslava Fojtíková, Havířov
Kmín celý od Jaromír Kublák, Fryčovice