V Královéhradeckém kraji odstartoval 14. ročník soutěže o prestižní značku Regionální potravina. V kraji se ucházelo 159 výrobků od 34 místních výrobců. Nejsilněji zastoupenou kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoje ovládl MEDOVINA z lipového medu z Rodinné firmy Pleva.

Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Královéhradeckého kraje pro rok 2023 těmto výrobkům:

Bůčkový copánek od Josefovská uzenina s.r.o.
HOVĚZÍ VÝVAR od HAVLÍKŮV DVŮR s.r.o.
Řemeslný sýr z Broumovska BRAUNAUER výběrový od Sýrárna Broumov s.r.o.
ČERSTVÉ KOZÍ MLÉKO od Bc. Lenka Lacinová, Úhlejov
ŘEMESLNÝ CIBULOVÝ CHLÉB od L O P O společnost s r.o.
Libuščina hoblina od Mgr. Martin Odstrčil, Dřenice
MEDOVINA z lipového medu od Pleva s.r.o.
KYSANÉ ZELÍ ze statku bílé od David Smetana, Hradec Králové – Svobodné Dvory
Pstruh filet uzený – ručně filetovaný vakuovaný od Jan Kolowrat-Krakowský, Rychnov nad Kněžnou