16. ročník soutěže Regionální potravina je v Královéhradeckém kraji v plném proudu. Hodnotitelská komise se sešla 7. května 2025 v Hradci Králové a vybírala z celkem 165 výrobků od 39 místních producentů.
Na základě posouzení kvality, regionálního původu a způsobu zpracování byly navrženy k ocenění tyto výrobky:
- HOVĚZÍ LŮJ – UZENÝ – HAVLÍKŮV DVŮR s.r.o.
- NÍZKÝ ROŠTĚNEC – D-agro s.r.o. (VENCLŮV STATEK)
- ČERSTVÝ SÝR – MEDVĚDÍ GRIL – Ing. Tomáš Krátký, Křešice (FARMA KŘEŠICE)
- DUBENECKÝ KEFÍR – Karsit Agro, a.s.
- SVATEBNÍ KOLÁČEK POVIDLOVÝ – Radka Frydrychová, Pěčín (DORTY Z ORLICKÝCH HOR)
- KÁVOVÁ ROLÁDA – Pavlína Vlková, Třebechovice pod Orebem (VANILKA)
- PROROK 11 PIVO SVĚTLÝ LEŽÁK – ŠFN s.r.o. (PIVOVAR NERATOV)
- JABLKA SUŠENÁ MRAZEM SE SLANÝM KARAMELEM A SKOŘICÍ – DobroLádovna s.r.o.
- SUMEČEK V MARINÁDĚ – POMERANČ A PEPŘ – Zemědělská akciová společnost Mžany, a.s. (SUMEČEK ZE STRAČOVA)