16. ročník soutěže Regionální potravina je v Jihočeském kraji v plném proudu. Hodnotitelská komise se sešla 16. května 2025 v Českých Budějovicích a vybírala z celkem 116 výrobků od 31 místních producentů.

Na základě posouzení kvality, regionálního původu a způsobu zpracování byly navrženy k ocenění tyto výrobky:

  1. BĚLČICKÝ BOK – Zemědělské družstvo Bělčice
  2. FARMÁŘSKÝ STEAK BYLINKA – Zdeněk Misař, Jilem (STATEK U MISAŘŮ)
  3. OVČÍ GRILOVACÍ SÝR – STATEK HORNÍ DVORCE s.r.o.
  4. BIO SMETANA ZAKYSANÁ 16 % – Farma Struhy s.r.o.
  5. CHLÉB DAČICKÝ ŽITNÝ – Zemědělská společnost Staré Hobzí s.r.o. (DAČICKÁ PEKÁRNA)
  6. CITRONOVÁ TARTALETKA – ŘEZNICTVÍ DĚDOUCH, s.r.o.
  7. BIO MOŠT JABLEČNÝ – SADY SV. PROKOPA s.r.o.
  8. VIŠŇOVÝ DŽEM – Jaroslav Vališ, Zliv (DŽEMY VALIŠ)
  9. MED LESNÍ MEDOVICOVÝ – Milan Čada, Velešín (VČELAŘSTVÍ ČADOVI)