V Jihočeském kraji odstartoval 14. ročník soutěže o prestižní značku Regionální potravina. V kraji se ucházelo 86 výrobků od 32 místních výrobců. Nejsilněji zastoupenou kategorii Masné výrobky tepelně opracované ovládla Paštika s jelenem a liškou z farmy Liška.
Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Jihočeského kraje pro rok 2023 těmto výrobkům:
Paštika s jelenem a liškou od Farma Liška s.r.o.
HOVĚZÍ TRHANÉ od Zdeněk Misař, Jilem
Ovčí gouda archivní sýr od STATEK HORNÍ DVORCE s.r.o.
BIO POMAZÁNKA TVAROHOVÁ – ČESNEK od Farma Struhy s.r.o.
Vícezrnný chléb LINEA od Dačická pekárna, s.r.o.
Míša dortík od Markéta Kořínková, Sezimovo Ústí
ŠITNER TŘEŠŇOVICE od Liqui B Zámecký ovocný lihovar Blatná s.r.o
ROUDENKA od Zemědělský podnik Malše a. s.
Makový olej lisovaný za studena od Nouza s.r.o.