16. ročník soutěže Regionální potravina je v Jihočeském kraji v plném proudu. Hodnotitelská komise se sešla 16. května 2025 v Českých Budějovicích a vybírala z celkem 116 výrobků od 31 místních producentů.
Na základě posouzení kvality, regionálního původu a způsobu zpracování byly navrženy k ocenění tyto výrobky:
- BĚLČICKÝ BOK – Zemědělské družstvo Bělčice
- FARMÁŘSKÝ STEAK BYLINKA – Zdeněk Misař, Jilem (STATEK U MISAŘŮ)
- OVČÍ GRILOVACÍ SÝR – STATEK HORNÍ DVORCE s.r.o.
- BIO SMETANA ZAKYSANÁ 16 % – Farma Struhy s.r.o.
- CHLÉB DAČICKÝ ŽITNÝ – Zemědělská společnost Staré Hobzí s.r.o. (DAČICKÁ PEKÁRNA)
- CITRONOVÁ TARTALETKA – ŘEZNICTVÍ DĚDOUCH, s.r.o.
- BIO MOŠT JABLEČNÝ – SADY SV. PROKOPA s.r.o.
- VIŠŇOVÝ DŽEM – Jaroslav Vališ, Zliv (DŽEMY VALIŠ)
- MED LESNÍ MEDOVICOVÝ – Milan Čada, Velešín (VČELAŘSTVÍ ČADOVI)