16. ročník soutěže Regionální potravina je v Pardubickém kraji v plném proudu. Hodnotitelská komise se sešla 15. dubna 2025 v Pardubicích a vybírala z celkem 141 výrobků od 31 místních producentů.

Na základě posouzení kvality, regionálního původu a způsobu zpracování byly navrženy k ocenění tyto výrobky:

  1. NAŠE ŠKVARKY – Řeznictví a uzenářství Oldřich Čejka, s.r.o.
  2. SELSKÉ MASO – Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti
  3. TVAROH TUČNÝ – Vojtěch Martinek, Lukavice (MARTINKOVA FARMA)
  4. SLOUPNICKÉ SELSKÉ A2 MLÉKO – Zemědělské družstvo Sloupnice (MINIMLÉKÁRNA ŘETOVÁ)
  5. DVOJCTIHODNÝ KOLÁČ – MEDOVINKA, s.r.o.
  6. MAKOVÝ DORT – Chráněnky z.ú.
  7. KRYŠTOF 11 – Knížecí pivovar Moravská Třebová s.r.o.
  8. BIO MANGOLD – Ing. Jitka Píchová, Horní Ředice (KOZOZEL)
  9. ZEGITA ORIGINAL – KOŘENÍCÍ PŘÍPRAVEK – Vladimíra Krejčíková, Ostřetín (ZEGITA)