V Královéhradeckém kraji odstartoval 15. ročník soutěže o prestižní značku Regionální potravina. V kraji se ucházelo 146 výrobků od 35 místních výrobců. Nejsilněji zastoupenou kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoje ovládl KLENOT 12 LEŽÁK NEFILTROVANÝ z Královéhradeckého měšťanského pivovaru a.s.

Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Královéhradeckého kraje pro rok 2024 těmto výrobkům:

ŠUNKA S MEDEM od Josefovská uzenina s.r.o.
STRIPLOIN VYZRÁLÝ 56 DNÍ od Mgr. Jakub Erler, Osice
KOZÍ SÝR Z FARMY od Krkonošská kozí farma s.r.o.
SMETÁNKOVÝ MLS ČOKO POLEVA od Pavlína Páchová,
Rokytnice v Orlických horách
PETRÁČKOVY HOŘICKÉ TRUBIČKY SYPANÉ od Petráčkovy hořické trubičky, s.r.o.
MEDOVNÍK od PINK ROSES original s.r.o.
KLENOT 12 LEŽÁK NEFILTROVANÝ od Královéhradecký měšťanský pivovar a.s.
FRYDRYCHOVY KŘÍŽALY Z FARMY TOPAZ od David Smetana, Hradec Králové – Svobodné Dvory
ROKYTNICKÝ LESNÍ MED KVĚTOVÝ od Simona Adamcová, Hronov