AKCE 2025

Žďárské farmářské trhy
19. 04.
08:00 – 12:00
Žďár nad Sázavou, nám. Republiky
Farmářské trhy
19. 05.
08:00 – 13:00
Pelhřimov, Masarykovo náměstí
Farmářské trhy
06. 06.
08:00 – 14:00
Chotěboř, náměstí T. G. Masaryka
Farmářské trhy
07. 06.
08:00 – 13:00
Jihlava, Masarykovo náměstí
Gastrofestival Habry
14. 06.
10:00 – 17:00
Habry, Žižkovo náměstí
Žďárské farmářské trhy
26. 07.
08:00 – 12:00
Žďár nad Sázavou, nám. Republiky
Poznej svého farmáře
16. 08.
08:00 – 14:00
Nové Město na Moravě, Vratislavovo náměstí
Farmářské trhy
19. 08.
08:00 – 13:00
Velká Bíteš, Masarykovo náměstí
Farmářské trhy
23. 08.
08:00 – 13:00
Humpolec, horní náměstí
PŘIBYSLAVSKÉ SLAVNOSTI A MLÉKÁRENSKÝ DEN
13. 09.
08:00 – 14:00
Přibyslav, Bechyňovo náměstí
Mrkvancová pouť
14. 09.
09:00 – 16:00
Polná, zámek
Třebíčský jarmark
20. 09.
09:00 – 15:00
Třebíč, Karlovo náměstí
Farmářské trhy
21. 09.
09:00 – 13:00
Kouty, u kulturního domu
Bramborářské dny
18. 10.
08:00 – 12:00
Havlíčkův Brod - Havlíčkovo náměstí
Farmářské trhy
25. 10.
08:00 – 13:00
Nové Město na Moravě, Vratislavovo náměstí

Soutěž Regionální potravina

Značku Regionální potravina uděluje každoročně Ministerstvo zemědělství nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí vkrajských soutěžích. Cílem je podpořit domácí producenty lokálních potravin a motivovat zákazníky k jejich vyhledávání na pultech obchodů, na farmářských trzích či přímo u výrobců.

Soutěž o značku Regionální potravina je vyhlašována jednou ročně ve 13 krajích České republiky. Přihlášený zemědělský nebo potravinářský výrobek musí být vyroben v příslušném regionu a ze surovin dané oblasti, ve kterém je ocenění udělováno. Toto prestižní ocenění je garancí původu surovin, kvality a poctivé práce a výroby. 

Kategorie

  1. Masné výrobky tepelně opracované 
  2. Masné výrobky tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy, čerstvé maso a masné polotovary
  3. Sýry včetně tvarohu 
  4. Mléčné výrobky ostatní 
  5. Pekařské výrobky včetně těstovin
  6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek 
  7. Nápoje
  8. Ovoce a zelenina ve zpracované nebo čerstvé formě
  9. Ostatní

Pro výrobce

Pokud jste regionální výrobce a uvažujete o přihlášení do soutěže o značku Regionální potravina, stačí splnit následující podmínky:

  • Váš výrobek musí být vyroben v Kraji Vysočina.
  • Obsahuje minimálně 70 % surovin z Kraje Vysočina, nebo pokud to z objektivních důvodů není možné, je nutné doložit, proč některé suroviny pochází z jiné části České republiky.
  • Hlavní surovina musí být ze 100 % tuzemského původu.
  • Maximální počet zaměstnanců ve firmě je 250.

Pokud splňujete tyto podmínky, máte skvělou příležitost se přihlásit a získat prestižní značku Regionální potravina!

S přihláškami Vám rádi pomůžeme!

  • Možnost účasti až na 15 prezentačních akcích po KVys se zajištěným prodejním místem, nůžkovým stanem s bannerem (logo a název výrobce), pultem s ubrusem a el. přípojkou.
  • Účast v pořadu Kluci v Akci nebo Herbář
  • Prezentace oceněného výrobku na prezentačních akcích.
  • Možnost účasti na veletrzích a výstavách (Země živitelka, Vinobraní na Pražském hradě atd.)
  • Letáky k oceněnému výrobku a samolepky s logem RP.
  • Prezentace výrobků na vybraných akcích organizovaných společností FESTING s.r.o.
  • Výrobky budou nakupovány na catering nebo do dárkových balíčků připravovaných na zakázku pro klienty společnosti FESTING. s.r.o.

Pokud máte zájem přihlásit svůj výrobek, vyplňte kontaktní formulář nebo nás kontaktujte e-mailem či telefonicky.

Lukáš Vacek

Beáta Vojkůvková

FESTING s.r.o.

Škroupova 957/4
500 02 Hradec Králové
potravinavysocina@festing.cz
IČ: 42196345, DIČ: CZ42196345
Bankovní spojení: ČSOB Hradec Králové
č.ú. 222909252/0300
Společnost vedená u KS HK, vložka C, oddíl 1210

Sledujte nás na sociálních sítích