AKCE 2025

Velikonoční jarmark
12. 04.
07:00 – 12:00
Resselovo náměstí, Chrudim
Farmářské trhy
03. 05.
06:00 – 10:00
třída Míru, Pardubice
Otevírání lázeňské sezóny
24. 05.
08:00 – 17:00
Lázně Bohdaneč
Sejdeme se na rynku
01. 06.
08:00 – 13:00
Raisovo náměstí, Trhová Kamenice
Oslavy 140 let založení SDH Kunětice
14. 06.
11:00 – 13:00
Kunětice
Den Pardubického kraje s Letním koncertem Rádia Blaník
20. 06.
11:00 – 18:00
Pernštýnské náměstí, Pardubice
Farmářské trhy
15. 07.
07:00 – 14:00
Mírové náměstí, Ústí nad Orlicí
Veselokopecký jarmark
19. 07.
07:00 – 15:00
Veselý Kopec
Farmářské trhy
13. 08.
06:00 – 11:00
náměstí Míru, Svitavy
Farmářské trhy
15. 08.
06:00 – 11:00
náměstí Přemysla Otakara II., Vysoké Mýto
Farmářské trhy
16. 08.
06:00 – 10:00
Tyršovo náměstí, Chrudim
Pivní slavnosti Holice
16. 08.
12:00 – 18:00
Kulturní dům, Holice
Pohřebačský jarmark
28. 09.
07:00 – 15:00
Pohřebačka, Opatovice nad Labem
Nasavrcké kaštanobraní
18. 10.
10:00 – 15:00
Kaštanka, Nasavrky
Advent na kolonádě
28. 11.
09:00 – 16:00
Lázně Bohdaneč

Soutěž Regionální potravina

Značku Regionální potravina uděluje každoročně Ministerstvo zemědělství nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí vkrajských soutěžích. Cílem je podpořit domácí producenty lokálních potravin a motivovat zákazníky k jejich vyhledávání na pultech obchodů, na farmářských trzích či přímo u výrobců.

Soutěž o značku Regionální potravina je vyhlašována jednou ročně ve 13 krajích České republiky. Přihlášený zemědělský nebo potravinářský výrobek musí být vyroben v příslušném regionu a ze surovin dané oblasti, ve kterém je ocenění udělováno. Toto prestižní ocenění je garancí původu surovin, kvality a poctivé práce a výroby. 

Kategorie

  1. Masné výrobky tepelně opracované 
  2. Masné výrobky tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy, čerstvé maso a masné polotovary
  3. Sýry včetně tvarohu 
  4. Mléčné výrobky ostatní 
  5. Pekařské výrobky včetně těstovin
  6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek 
  7. Nápoje
  8. Ovoce a zelenina ve zpracované nebo čerstvé formě
  9. Ostatní

Pro výrobce

Pokud jste regionální výrobce a uvažujete o přihlášení do soutěže o značku Regionální potravina, stačí splnit následující podmínky:

  • Váš výrobek musí být vyroben v Pardubickém kraji.
  • Obsahuje minimálně 70 % surovin z Pardubického kraje, nebo pokud to z objektivních důvodů není možné, je nutné doložit, proč některé suroviny pochází z jiné části České republiky.
  • Hlavní surovina musí být ze 100 % tuzemského původu.
  • Maximální počet zaměstnanců ve firmě je 250.

Pokud splňujete tyto podmínky, máte skvělou příležitost se přihlásit a získat prestižní značku Regionální potravina!

S přihláškami Vám rádi pomůžeme!

  • Možnost účasti až na 15 prezentačních akcích po PAK se zajištěným prodejním místem, nůžkovým stanem s bannerem (logo a název výrobce), pultem s ubrusem a el. přípojkou.
  • Účast v pořadu Kluci v Akci nebo Herbář
  • Prezentace oceněného výrobku na prezentačních akcích.
  • Možnost účasti na veletrzích a výstavách (Země živitelka, Vinobraní na Pražském hradě atd.)
  • Letáky k oceněnému výrobku a samolepky s logem RP.
  • Prezentace výrobků na vybraných akcích organizovaných společností FESTING s.r.o.
  • Výrobky budou nakupovány na catering nebo do dárkových balíčků připravovaných na zakázku pro klienty společnosti FESTING. s.r.o.

Pokud máte zájem přihlásit svůj výrobek, vyplňte kontaktní formulář nebo nás kontaktujte e-mailem či telefonicky.

Lukáš Vacek

Kateřina Papíková

FESTING s.r.o.

Škroupova 957/4
500 02 Hradec Králové
potravinapardubice@festing.cz
IČ: 42196345, DIČ: CZ42196345
Bankovní spojení: ČSOB Hradec Králové
č.ú. 222909252/0300
Společnost vedená u KS HK, vložka C, oddíl 1210

Sledujte nás na sociálních sítích